Funktionerna som gör fastighetsboxarna mer smidiga

När brevlådor/postfack finns gemensamt längst ner i en fastighet brukar dessa anordningar kallas för fastighetsboxar. Det används främst vid post men kan även ha andra funktioner. Oavsett så har varje hyresgäst en varsin box. För att skapa smidiga lösningar och flexibilitet finns det idag många olika detaljer som underlättar hanteringen av boxarna.

Säkerheten

Utåt sätt kan fastighetsboxar bara se ut som vilka boxar som helst. Men eftersom man hanterar post, och därmed personlig information, i boxarna ställs höga krav på säkerhet. För det första är inkasten maximalt 10mm vilket gör att obehöriga har svårt att pillra ut posten. För det andra kan luckan på framsidan vara förstärkt för att minska risk för brytförsök. Köpa fastighetsboxar? Skyltab har sålt postboxar sen 2009 och försett hundratals av BRF´r med postboxar.

Märkning och namn

På utsidan av boxarna finns alltid plats för en namnlapp. Dagens fastighetsboxar har ofta digitala namnskyltar som därmed är extremt enkla att byta. Dessutom blir det helt lika över hela boxen då hyresgästerna inte behöver byta ut namnen allt eftersom. Det finns även de boxar som har reklammärkning. Det kan exempelvis vara uppbyggt så att en röd eller grön skylt är monterad på boxen. Är det en grön skylt vill hyresgästen har reklam och är det en röd skylt önskar man inte få reklamen. Även detta gör det mer enhetligt. Som hyresgäst behöver man bara byta mellan grön och röd istället för att sätta upp olika klistermärket med information om att man inte vill ha reklamen.

LED-belysning för tydlighet

Kommer det vara mörkt i trappuppgången på kvällarna kan LED-belysning kring boxarna vara en smidig lösning. Många har däremot rörelsedetektor i trappuppgången som gör att lamporna slår igång om någon kommer in. Om fastighetsboxen skulle stå lite avskilt kan LED vara mycket lämpligt.

Låsningen

Alla fastighetsboxar har låsmöjlighet. Men det varierar om det är med nyckel eller så kallad ”tag”. Att använda boxar med tag-låsning har flera fördelar. För användarna är det enklare att bara hålla upp taggen mot låset för att låsa upp det. Men framförallt handlar det om säkerheten. Skulle en tag komma bort är det bara att spärra den och skapa en ny. Därmed kan inte heller hyresgäster kopiera nycklarna innan de flyttar för att sedan förvänta sig kunna komma tillbaka och länsa facket. En säkerhet som uppskattas av både hyresvärden och hyresgästen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *