Varför du borde köpa dig en mountainbike

Varför du borde köpa dig en mountainbike

Tanken har kanske aldrig ens slagit dig att du skulle testa att cykla en mountainbike. Ditt cykelintresse sträcker sig kanske inte längre än att du har en gammal cykel du använder för att cykla till bussen med. Eller så har du ett stort cykelintresse, kan allt om shimano och Tour de France är höjdpunkten på året. Men mountainbike? Det är ju något annat det. Är det ens “riktig” cykling?

Mountainbike som motion

Jul och nyår var över innan du kunde säga “pepparkaka”. Men även om du inte hann säga det, hann du nog allt äta en hel del sådana. Och julgodis. Och risalamalta. Och sill, lax, köttbullar och du vill inte ens tänka på det. Byxknapparna kan i varje fall vittna om en att du hade en god jul. Och nu med det nya året är det dags att ta tag i det igen! Beach 2018, här kommer vi!
Men så var det ju det där med gymmet. Din motivation är hög de första veckorna och sedan är det bara något med stället och med det faktum att du gör samma sak, om och om igen, som plötsligt gör det mycket lättare att hitta andra saker att göra än att gå dit.

Det är då du hör någon säga något i stil med att det bara gäller att hitta sin grej. Att träna ska vara kul! Testa något annat till du hittar något du tycker är kul. Kanske är mountainbike din grej till exempel?

Mountainbike? Tänker du. Det var väl något som var coolt som tonåring? Men du tar dig tiden för att åtminstone kolla upp på nätet vad det är. Och du inser att mountainbike, sporten, är inte riktigt samma sak som det du hade i tonåren.

Annan typ av motion

Med en mountainbike är du ofta är ute och cyklar i skogen. Många tycker att det är tråkigt med landsvägar till exempel, men att cykla i terräng är både krävande och du får uppleva naturen. Det är en helt annat typ av cykling än den man gör på landsvägar, men det är också detta som gör att många finner det mycket roligare. Det händer hela tiden något och det går sällan att bara slappna av och cykla på. Att försöka vara så snabb som möjligt i terräng som man knappt kan ta sig över ens utan cykel är en helt annan upplevelse. Så testa att kolla upp om det finns grupper för mountainbike i din stad och följ med någon dag. Vem vet, kanske är just mountainbike din nya passion?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *