Använd bubbelplast

Bubbelplast är såklart mest känt som förpackningsmaterial och för att det är kul att spräcka bubblorna. Men det finns många andra kreativa sätt att använda bubbelplast.

En av bubbelplastens tillverkare, skapar varje år en tävling för unga uppfinnare, och priser går till de e som lyckas komma på kreativa och nya sätt att använda bubbelplast. Några exempel på idéer som har uppkommit på detta vis är isolering för hundkoja, akut och temporär isolering av fönster och glasdörrar, bordstabletter för barn, inbrottslarm, sovsäck för nödsituationer, samt skydd för frukt och grönsaker i kylskåpet. Men förutom detta finns det en massa kreativa pyssel man kan göra med bubbelplasten, så släng inte din bubbelplast nästa gång, även om den skulle vara lite skadad och inte kan återanvändas för att förpacka varor. Nedan ger vi ett par tips på vad du kan använda bubbelplasten till istället.

Almanacka

Klipp ut bubbelplast med sju gånger fyra rader. Sju rader för veckans dagar och fyra rader för antalet veckor i en månad. Sedan klistrar du upp bubbelplasten på en bit kartong och skriver ut veckor och dagar. Sedan kan du enkelt spräcka de bubblor allt eftersom dagarna går. Perfekt för att räkna ner till en födelsedag eller till julafton till exempel. Du kan såklart även göra en längre kalender för hela året. Allt efter tycke och smak.

Finger och fotfärg på ett nytt sätt

Här kommer ett tips för en kreativ stund med dina barn. Låt ditt barn vira in sina händer eller fötter med bubbelplast, och vips har det ett nytt och kreativt sätt att måla med sina händer och fötter. Det är bara att stryka målarfärg på bubbelplasten och sedan gå omkring på ett papper för att detta ska bli helt prickigt. Ett annat sätt att måla prickigt är att vira bubbelplast runt en toapappersrulle och använda denna som en roller när man målar. Du kan även måla direkt på bubbelplasten för att variera med vanligt papper.

Gör kläder

Kanske inte så bekvämt till vardags, men med bubbelplast kan du skapa futuristiska klädkreationer som kan användas till exempel på maskerad. Det är bara att använda en häftapparat och häfta ihop sidorna för att skapa toppas, kjolar eller andra enkla klädesplagg.

Så nästa gång du får något inpackat i bubbelplast, se till att spara den och testa dessa pyssel eller låt fantasin flöda. Dessutom är det ett återanvänt material, perfekt för att slippa slösa på naturens resurser och hushållskassan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *